Všechno začalo v malém městečku Biggleswade v Bedfordshiru. Bratři Bill a David Jordansovi zatoužili po dobrodružství a rozhodli se vycestovat ze svého kraje, a tak se v létě roku 1969 sbalili a odjeli do Kalifornie. Tam začali poznávat nový svět a po krátké době objevili jim zcela neznámou cereálii – granolu.
Domů do Anglie se vrátili s kufry plnými granoly. Posadili ke kuchyňskému stolu mámu, tátu a babičku a prohlásili: „Tohle upečeme, ale ještě lépe.“ A opravdu se tak stalo. V roce 1972 se zrodila Crunchy G., neboli křupavá G., která byla první přírodní zlatou granolou ve Spojeném království. Bratři pak v roce 1981 představili vůbec první cereální tyčinku v Británii, která se jmenovala The Original Crunchy Bar – Originální křupavá tyčinka.
Dnes v této společnosti pracuje parta gurmánů, kteří jsou za toto neuvěřitelné dědictví vděční bratrům Jordanovým. Dnešní zaměstnanci s oblibou říkají, že jejich know-how výroby kvetoucích, chutných a přírodě přátelských obilovin je pevně v jejich DNA. Vyrábí opravdu dobré cereálie a starají se i o přírodu. My vám můžeme nabídnout dnes už pouze jediný produkt od této společnosti, a tím jsou čokoládové müsli. Je to kombinace křupavých ovesných klasů té nejvyšší kvality a hořké čokolády se 70% obsahem kakaa. Prostě nebe v h.u.b.ě.