Grilování chutně a výhodně: Hobby kuchař Patrik Lahoda a firma London Gourmet z Kladna se spojili

Grilování není jen sezónní záležitostí, ale způsob, jak sdílet radost a chvíle s přáteli a rodinou. Proto jsme se v naší společnosti rozhodli, zeptat se našich zákazníků na jejich názor prostřednictvím dotazníku a poprosili zkušeného hobby kuchaře Patrika Lahodu, aby zkusil s daty z naší ankety propojit své cenné rady a tipy na gril. 

Patrik je nadšený kuchař, zamilovaný do vynikajícího jídla, který ve svém volném čase kromě jiných dobrot umí připravit mistrovskou neapolskou pizzu, kterou připravuje ve své garážové “pizzerii,“ kde vytvořil prototyp malé kulinářské oázy. Patrik se na Kladně začíná proslavovat svým uměním, přístupem a chutnými ingrediencemi a my jsme se s ním s radostí spojili a objevili tajemství základních, ale vynikajících marinád a omáček, které rozvíjí chuť jakýchkoli ingrediencí a umožňují, aby byl každý kousek šťavnatým a nepřekonatelným zážitkem.

Grilovací zážitky s oblíbeným kuřecím a hovězím

Grilování je typické od jarních, přes letní až po podzimní měsíce. Jak odhalil náš dotazník lidé se nejraději scházejí s přáteli, či s rodinou v pátek večer a experimentují s různými typy surovin. Oblíbenými kousky na rošt byly v anketě vybrány sýry, zelenina a ovoce, zejména ananas a hrozny. Avšak tou nejtypičtější surovinou na barbecue bylo vybráno maso, a to především kuřecí a hovězí, které v dotazníku jako výherní zvolilo přes 92 % lidí. “Při grilování je pro mě klíčový výběr surovin, a proto si rád vybírám jednoduché, ale kvalitní potraviny. Kuřecí maso je mé oblíbené, neboť je bohaté na živiny, a stačí jen doplnit jeho chuť jemně ostrou marinádou s trochou ovoce – nejlepší je citrón a trocha chilli. To je vše, co potřebuji, aby mělo maso tu správnou chuť. Marocká marináda Harissa mi v tomto ohledu vyhovuje naprosto dokonale; připadá mi, jako bych se procházel barvitými uličkami v Marrakéši,” svěřil se s nadšením kuchař Patrik.

Chobotnice a hovězí žaludek jako něco netypického k marinování

Marinády a omáčky jsou neodlučitelnou součástí jakékoli sešlosti. Přes 94 % dotázaných potvrdilo, že používají obě varianty – ať už k masu, k sýrům, či k zelenině. Ale proč se nezaměřit na něco výjimečného? Unikátními ingrediencemi ke grilování byly zmíněny mořské plody, jako například krevety, humr, žralok a chobotnice. “Krevety si rád dělám jen orestované na pánvi, kde je nespočet možností, jak je připravit.  Jeden z mých oblíbených způsobů je thajský styl, kdy stačí oloupané krevety orestovat na pánvi a následně oglazovat sweet-chilli omáčkou,” prozradil s úsměvem kladenský kuchař, který si oblíbil sladkou chilli omáčku z Thajska.

Zvěř a červené maso se v anketě také dočkaly ohlasu, a to především hovězí žaludek, antilopí maso, či vepřový bok. Patrik nám dal své tipy i tady: “Vepřové nevařím tak často, ale když už se do toho pustím, rád volím barbecue marinády a steakové koření. Naopak hovězí maso dělám 

často, a pro to se hodí jamajský způsob. Kousky hovězího nakrájíme na tenké plátky a necháme marinovat v exotické marinádě Jerk. Ta přidá masu sladko-slanou a jemně štiplavou chuť, která je příjemně pikantní, ale nepřehlušuje chuť masa.” 

PHOTO 2023 08 03 15 48 36

Chutně, ale cenově výhodně 

V dnešní době jsou vysoké ceny ingrediencí skutečnou výzvou pro každou domácnost. Nicméně, hostitelé se nevzdávají a stále usilují o přípravu úžasného barbecue. V průzkumu jsme zjistili, že přes 45 % lidí utratí za nákup na grilovačku zlatý střed – 700 korun, které umožňují pořídit ty nejdůležitější suroviny. Kuchař Patrik Lahoda podotýká: “V dnešní hektické době vařím často funkčně a rychle. Lidé nemají tolik času jako dříve, takže preferují kvalitní, cenově dostupné suroviny, které umožní rychlou, a přesto vynikající přípravu menu, které potěší všechny hosty.”

A tak se nechme inspirovat a pojďme společně zakončit letošní grilovací sezónu něčím opravdu speciálním a cenově přijatelným. Značka Encona nabízí lahodné marinády i omáčky z celého světa, a zde na českém trhu se snaží najít si cestu ke svým zákazníkům. 

Facebook
WhatsApp
Email
Print

Vážení zákazníci,
rádi bychom Vás informovali o vánočním a novoročním provozu našeho e-shopu.

Objednávky přijaté do úterý 19.12.2023 (včetně) budou vyexpedovány ještě letos před Vánocemi (garanci doručení do Vánoc bude mít již v rukou zvolený přepravce).

Osobní odběr
Objednané zboží si můžete vyzvednou i osobně a to nejpozději 22.12.2023 do 12 hodin.

V období od středy 20.12.2023 do středy 3.1.2024 bude provoz e-shopu výrazně omezen z důvodu vánočních svátků, inventury a přechodu na nové sazby DPH.
Objednávky přijaté v tomto období začneme postupně vyřizovat od čtvrtka 4.1.2024.

Děkujeme za Vaši dosavadní přízeň, přejeme Vám šťastné a pohodové Vánoce
a těšíme se na Vás v příštím roce 2024!

London Gourmet team

Značka

Zobrazit více

Kategorie

Zobrazit více

BIO

Bezlepkové

Fair trade produkt

Pro vegetariány

Pro vegany

Cena