Doba přípravy: 20 minut + 3 hodiny na vychlazení
Náročnost: jednoduché
Ingredience:
- 500 ml dvojité smetany
- 125 g moučkového cukru
- 90 ml limetkové šťávy (3-4 limetky)
- 15 ml pro mango
- 120 g Mackays Lemon Curd
- ½ velkého zralého manga
- Kůra z ½ limetky
Návod k přípravě:
- Do hrnce dáme smetanu a moučkový cukr a přivedeme do varu. Občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu a necháme 2 minuty mírně probublávat.
- Smetanu odstavíme z plotny a vmícháme limetkovou šťávu.
- Nalijeme do 6 malých skleniček nebo servírovacích misek. Směs necháme trošku vychladnout, pak ji zakryjeme a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.
- Až směs ztuhne, dáme Mackays Lemon Curd do malé misky a vložíme do mikrovlnné trouby. Krém zahříváme, dokud nebude dostatečné vláčný, aby se dal nalít na ztuhlou směs. Do každé skleničky nalijeme tenkou vrstvu krému a dáme na 15 minut zpět do lednice, aby znovu ztuhl.
- Mezi tím nakrájíme mango na 2 cm kostičky a dáme do malé misky. Přidáme kůru z ½ limetky, limetkovou šťávu a důkladně zamícháme.
- Nakonec vyndáme skleničky z lednice, na každou porci přidáme mango a můžeme servírovat.
TIP: Ztuhlá směs vydrží v lednici 3 dny, ale přidat mango je nejlepší těsně před podáváním.