Mořská sůl je především produktem přírody, kdy se napustí systémy kanálů nebo nádrží mořskou vodou, která se následně díky přirozenému procesu slunečního záření vypaří a zbude jen hustý solný roztok. Sůl následně začne v nádržích krystalizovat a vznikne hrubozrnná sůl, která si však zachová všechny přírodní prvky. Oproti kuchyňské soli v sobě nemá žádné chemické prvky a je čistě přírodní.
Naše Cornish mořská sůl byl náhodný objev, který jeho zakladatel, Tony Fraser, přivedl na trh ve 21. století. Tato mořská sůl byla vytvořena, aby překlenula starověký a moderní svět. Výroba je stále inspirována původními metodami sklizně dobroty oceánu. Májí neustále se vyvíjející řadu mořských solí, všechny s různou texturou, krystalizované a ručně sklízené, aby poskytly jedinečný minerální profil Cornish, díky kterému je jeii chuť tak výrazná.
Od skromných začátků na jižním cornwallském pobřeží se Cornish mořská sůl nyní stala mezinárodním prodejem ve více než 33 různých zemích. Typické modré hrnce sedí stejně šťastně v podnicích oceněných michelinskou hvězdou jako na stolech domácích kuchařů, kteří oceňují nejen chuť a kvalitu řemeslné mořské soli, ale vzrušující všestrannost a kreativitu, kterou může vaření přinést.