Cornish mořská sůl byl náhodný objev, který jeho zakladatel, Tony Fraser, přivedl na trh po tom, co si začal klást otázku: proč vymřel tak zásadní prvek okresního zemědělství a výroby sardinek? Protože kamenná sůl se stala jednodušším způsobem sklizně minerálu. Tato myšlenka ho zasáhla tak hluboce, že byl rozhodnut znovu si představit průmysl mořské soli pro 21. století.
Tato mořská sůl byla vytvořena, aby překlenula starověký a moderní svět. Výroba je stále inspirována původními metodami sklizně dobroty oceánu. Májí neustále se vyvíjející řadu mořských solí, všechny s různou texturou, krystalizované a ručně sklízené, aby poskytly jedinečný minerální profil Cornish, díky kterému je její chuť tak výrazná.
Od skromných začátků na jižním cornwallském pobřeží se Cornish mořská sůl nyní stala mezinárodním prodejem ve více než 33 různých zemích. Typické modré hrnce sedí stejně šťastně v podnicích oceněných michelinskou hvězdou jako na stolech domácích kuchařů, kteří oceňují nejen chuť a kvalitu řemeslné mořské soli, ale vzrušující všestrannost a kreativitu, kterou může vaření přinést.