Encona původně poskytovala pekařské výrobky včetně mouky, chleba a koláčů, ale během 40. a 50. let 20. století se společnost diverzifikovala a začala dovážet autentické ostrovní ingredience. Karibská společnost chtěla poskytnout skutečnou chuť svého domova; včetně sladkých brambor a manga. Až v roce 1975 byla pod značkou ENCONA představena první pálivá omáčka v západním indickém stylu.
Dnes je to řada kuchyňských a stolních omáček inspirovaných různými kulturními kuchyněmi jako třeba dálného východu, Asie, Ameriky a samozřejmě karibskými oblastmi, které okamžitě přeměňují každodenní ingredience na vzrušující pokrmy. Každá z omáček vás vezme na dobrodružství s pikantní chutí. Navíc jsou salsy rozdělené podle pálivostí i chutí, aby si jak začátečník, tak chilli milovník přišel na své!
Encona se stala důvěryhodným symbolem na poličce všech kuchařů, protože představuje kvalitu a skvělou chuť. Lze ji nalézt jak v obchodech, tak i na stolech restaurací. Výrobci Encony konstatují, že odborné znalosti všech koření a trhu jim umožnily cestovat po světě a hledat nové a vzrušující chutě omáček stvořených z čerstvých surovin a podle tradičních receptů.