8.srpna 1885 se začala psát belgická historie, díky pánovi jménem Jules Destrooper. Tento den byl významný tím, že Jules otevřel svou první pekárnu ve městě Lo. Majitel spojil svou pekárnu s obchodem s koloniálním zbožím z Afriky a Asie. Inspirativní nápad, protože tak se odlišoval od pěti dalších pekařů ve vesnici. Zákazníci cestovali zejména do Lo pro Julesovu kávu, tabák, čokoládu a koření.
Jeho první sušenka byla okamžitým úspěchem, jelikož použil koření ze svého obchodu k výrobě tenkých mandlových oplatek, které dával svým zákazníkům pouze jako reklamní dárek. Jenže, brzy do Lo přicházelo více a více nadšenců raději pro jeho mandlové sušenky než pro jeho exotické zboží. Jules okamžitě viděl potenciál v těchto oblíbených sušenkách a vydal se touto cestou.
Dnes jsou tyto belgické máslové vafle a sušenky prvotřídní kvality známé po celém světě. Julesovy tehdejší ingredience byly smetanové máslo, mandle z Valence, prvotřídní skořice z Indonésie nebo pravá belgická čokoláda. I dodnes jsou používány, a proto jsou stále tak oblíbené.